Vill du förverkliga din musik hos oss?

Vår vision är att göra det möjligt för dig som artist att få genomföra din musikaliska dröm. Vi stödjer i processen från det första fröet av idé till den färdiga skivan, med bästa möjliga avtal för dig som musiker.

Här eller där?

Här på Kråktjärn är studion inhyst i norrstugan och timmerhuset, fullt utrustad och akustikanpassad av det världsledande men lokala akustikföretaget Svanå, Skultuna. Vi är även mobila och gillar att utmanas av det akustiska rummet (vi jobbar gärna med platsens unika akustik och ser möjligheter i att spela in rummets klang som en del av musiken. Vi har utrustningen att skapa förutsättningar för detta även hos dig om du redan har en tydlig idé.

Studio

Bland våra favoriter att spela in akustisk musik, för att fånga det varma nära i fiolen eller den mustiga bordunen i en nyckelharpa, brukar Manley Gold Stereo, Pearl ELM-A eller CC22 åka fram. För ett lite mjukare ljud så är det ofta bandmickar i Blumleinstereo. För ett gnistrande tight ljud så kommer DPA 4011A eller AKG C12 oftast fram. Sångljud som känns igen fångas oftast av AKG C12, Manley Gold eller Neumann U-67.

Ingen mikrofon låter bättre än sin mikrofonförstärkare och här har vi fantastiska exklusiva preamp från NPNG, klassiker från Neve, välbyggda kopior från Vintage Design samt rörflås från Tube-tech och Thermionic culture.

Om dynamiken behöver tämjas så finns det kompressorer från Neve, Phoenix Audio, Tk Audio, Vintage design, Tube-tech och Thermionic culture.

Vi spelar in på ett IZ Radar studio System eller med AD/DA omvandlare som Hedd Crane Song och Aurora från Lynx Audio.

Vi har stabilt och pedagogiskt enkelt monitor system från Furman för 8 musiker. Monitorer i studion är Genelec 1038, 1030 samt Dynaudio Core47. På fältinspelningar följer Genelec 1030 och 8010 med.

Mix & Master

I kedjan så finns outboards som Thermionic culture Mastering Plus, Thermionic culture The Swift , Neve 33609, Tube-Tech LCA2B, CM1A, EM1A, Britcasti M7, Neumann W495, Neumann U 473. Mängder av välbyggda kopior på klassisk utrustning från Halmstads stolhet TK med Vintage Design samt mer moderna varumärke TKAudio.

Video

Hos oss kan du också spela in en musikvideo samtidigt som du spelar in din musik. Vi använder då ett system med 5 kameror och bildmixer från Blackmagicdesign.

Distribution

Vi är glada över att ha ett samarbete med Border music AB, som ger oss möjligheten att höras runt om i hela världen både på streamingtjänster och fysiskt i skivbutik. Om du vill köpa en skiva finner du den t ex hos Bengans och Ginza. Vi värnar också den direkta kontakten med små radiokanaler runt om i världen med samma passion som oss för det högst insnöade och smala.

Kontakta oss för mer info